Copyright 2020 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

"Един неразделен клас..." За поредна година познатата песен звучи в двора на СУ "Христо Ясенов". Този път за момичетата и момчетата от випуск 2019. От днес те поемат по нов път, изпълнен с изненади и трудни понякога решения. Уверени млади хора, които притежават знанията и уменията да продължат сами по пътя на живота, защото носят в сърцата си Ясеновския дух!

По традиция дванадесетокласниците взривиха двора с възторжено отброяване на годините, преминали в училище. Години на усърден труд и щастливи мигове на удовлетворение и радост. Водещите им напомниха, че училищните години остават незабравими във времето. Тържественото посрещане на знамето и предаването му на новите знаменосци развълнува присъстващите. Празничната програма бе изпъстрена с поздрави - музикални, танцови и разбира се, с официални поздравителни адреси.

В своето обръщение към зрелостниците г-жа Мила Манчева - директор на училището, подчерта, че днешният ден е преломен за тях. Изрази своята увереност, че са готови за предстоящите предизвикателства в света на възрастните благодарение на собствените си усилия и всеотдайността на своите учители и класни ръководители. С вълнение им пожела да тръгнат по пътя, който са избрали, със самочувствие и вяра. Да бъдат добри хора! Да носят Ясеновския плам в сърцата си!

Бе прочетен поздравителен адрес от г-н Димитър Димитров - кмет на Община Етрополе, с пожелания за здраве, благополучие и късмет, за успешна реализация и попътен вятър по житейския път. Поздравителен адрес бе получен и от г-жа Цветана Толева - председател на Обществения съвет към училището. В него тя изразява своята увереност, че накъдето и да поемат, винаги ще носят СУ "Христо Ясенов" в сърцата си и ще се гордеят, че именно в него са минали най-свидните години от тяхното съзряване, и им пожелава да сбъднат мечтите си.

Истинска еуфория от вълнение и емоции предизвикаха зрелостниците, когато поканиха на сцената своите класни ръководители - Никол Василева (12.а), Дияна Цацова (12.б-в) и Марияна Спиридонова (12.г), както и учителите, благодарение на които получават свидетелство за зрялост. Песента "Учителко любима..." допълни атмосферата на радост и тъга, на спомени и пожелания за бъдещи успехи... Танцьорите от 12. клас поздравиха всички присъстващи с народен танц, в който символично предадоха щафетата на по-малките Ясеновци.

Последваха изненадите от бъдещите абитуриенти - учениците от 11. клас, и най-вълнуващият момент - раздялата с Ясеновското знаме. Прозвуча и последният за тях училищен звънец.

Официални гости на тържеството бяха инж. Стефан Борисов – заместник-кмет на Община Етрополе, Марияна Драганска – секретар на Община Етрополе, г-жа Росица Иванова – началник отдел „Социална политика, спорт и туризъм”, Христо Андреев – председател на НЧ "Тодор Пеев-1871" и бивш директор на училището.

Галерия

Снимките са дело на Ваня Найденова - старши експерт "Култура, спорт и туризъм" в Община Етрополе