Copyright 2022 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

На 16 септември 2022 г. първокласниците на СУ "Христо Ясенов" имаха възможност да се срещнат със служителите от Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението - град Етрополе. Пожарникарите разказаха на малчуганите за своята отговорна работа и направиха демонстрация, която ги впечатли. Разговаряха с тях за опасностите от възникването на пожари и как биха могли да бъдат предотвратени.

Първият учебен ден всяка година е ново начало, окрилено от  вярата и надеждата за мирно и спокойно бъдеще, от любовта към училището на ученици и родители, на учители и общественост. В Средно училище "Христо Ясенов" този ден е истински празник! На знанието и вдъхновението! На единението и солидарността!

Лидерска Академия GLOW е незабравимо преживяне, което ежегодно помага на над 60 български момичета да работят върху личностното си развитие чрез алтернативни обучителни дейности, включващи интерактивни сесии, дискусии и игри. Едни от критериите за избор на момичетата са да са на възраст между 14-17 години, да живеят в България и да говорят английски език.

За втора поредна година Олимпийското дружество на учителите по физическо възпитание и спорт съвместно с Националната олимпийска академия организира конкурс „Добродетелите в спорта“. Той се провежда в три направления – изобразително изкуство, филмово изкуство и литературни творби.

След първото място на областния етап Ивайло Караджов от 5.в клас спечели и III място на националния етап от Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Конкурсът, чиито организатори са ГДПБЗН – МВР, ММС, НДД, БФППС и МОН, се проведе на 30 юни в град София.