Copyright 2017 - СУ "Хр.Ясенов" гр.Етрополе

Днес, 22. 04.2017 г., в НЧ „Аура” – гр. София, се проведе областният етап на ІV Национален фестивал на руската поезия, песен и танц. В категория „Песни (колективи)” нашите момичета и момчета безапелационно покориха сцената и завоюваха първото място в две възрастови групи.

Днес, 19.04.2017 г., в Етрополе се проведе зоналният етап от Ученическите игри по футбол за деца 5. - 7. клас. Нашите момчета с три категорични победи си извоюваха правото да участват в националния етап, който ще се проведе в Сливен от 8 до 11 юни. Браво, Ясеновци!

Екипът на СУ "Христо Ясенов" пожелава успех на отбора и на Христо Стаменов.

Снимката вижте и ТУК.

Ученици от 4.б клас и тази година участваха в работилницата за етрополски плескани яйца, организирана от Историческия музей. Макар че са вече във ваканция, те се включиха с ентусиазъм, работиха бързо и умело, тъй като са запознати с технологията. След това разгледаха изложбата от великденски яйца и бяха очаровани от красотата им .

Текст: Марияна Иванова

На 06.04.2017 г. се проведe открит урок, обявен в графика за дните на отворените врати в СУ „Христо Ясенов“.

В час по български език и литература учениците от 4.г клас с преподавател Снежана Тепавичарова затвърдиха знанията си за приказките с „Човекът и лъвът” от Ангел Каралийчев. Учениците работиха за задълбочаване на знанията за жанровите особености на приказката и усъвършенстване на уменията за преразказване на диалогичната реч.

          Буквички – родни, познати.
          Азбука – стройно хорце.
          Сложиха двамата братя
          в нашите малки ръце…

Учениците от първи "б" клас в нашето училище очакваха с нетърпение не само пролетта, а и празника на буквите – своя истински празник на знанието и успеха. Те са щастливи, защото вече могат да четат и пишат на родния си език.