Copyright 2017 - СУ "Хр.Ясенов" гр.Етрополе

На 21 ноември българските християни честват голям празник – Деня на християнското семейство. Здравината на семейството се изгражда от чисти и светли души, а оттам идва и добрината на общество и народ.
По повод празника учениците от 1.б клас в СУ „Хр.Ясенов” с учители М. Иванова и Д. Петрова и със съдействието на педагогическия съветник П. Цекова направиха Празник на семейството и благодарността за своите родители и гости.

Втора поредна година за учениците от 4.в клас от СУ „Христо Ясенов“ приключението „Детско полицейско управление“ продължава с нови и все по-интересни занимания. Под ръководството на полицейски инспектор Сиракова към Детска педагогическа стая – гр. Етрополе, децата се запознаха с работата и отличителните знаци на пътния полицай, с личните средства за защита на служителя на реда, с отговорностите и задълженията му.

Бъди добрия избор!
21 ноември – Ден на християнското семейство! Семейството е Божи дар, благословията, събрала вселенската любов.
Нашето съвремие върви ръка за ръка с вечно младата и неувяхваща хубост на българските народни песни, играе в ритъма на българското хоро.
На 20.11.2017 год. в актовата зала на СУ „Христо Ясенов” се проведе празнична хоротека.

По инициатива на учителите по български език и литература Цветана Спасова и Петя Георгиева на 17.11.2017 г. ученици от СУ „Христо Ясенов“ имаха в час "Писател назаем" – един прекрасен проект на сайта "Аз чета". Учителите не за първи път участват в различни инициативи на „Аз чета“ и учениците винаги ги посрещат с любопитство и отговарят на предизвикателствата. Идеята е да се събуди интересът на учениците към произведенията на съвременни български автори. Преди срещата младите хора се насърчават да потърсят онлайн информация за автора. Той обикновено има личен сайт, в мрежата присъстват интервюта с него, негови произведения и други.

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер, развиват своите заложби, учат се на добро.