Copyright 2017 - СУ "Хр.Ясенов" гр.Етрополе

Последно сбогом
на нашия приятел и съученик
Илиян!

Тъгата е задължителна.

За да оцениш живота, нещо трябва да си отиде от теб. Зимата тъгуваш за лятото. През лятото ти липсва белият цвят. Любовта става по-силно осезаема, когато оставаш без скъп човек.

Загубата може да бъде изместена от радостта. Но... затова трябва много време. А времето не лекува. Време няма.

Ще продължим да питаме ЗАЩО и няма да намираме отговори. А може би един ден вселената ще ни отговори, и поглеждайки към небето, ще открием една млада звезда, която ще познаем!

Областният етап на ученическoто състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – 2017 г.“ се проведе на 10 май 2017 г. в с. Долни Лозен, София. В състезанието се включиха 7 отбора от по 4 ученици. То бе открито от господин Христо Андреев – началник на РУО, София-регион, експерти от пожарната и БЧК.

На 10.05.2017 г., в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, в уютен ъгъл на училищно фоайе се проведе Нощ на литературата. Това международно събитие бе отбелязано в 12 големи български града. В нашето училище се провежда за първи път по предложение на учителите по български език и литература. Представени и четени бяха произведения от български, английски и руски автори.

На 29.04. 2017 г. в НЧ „Аура” – гр. София се проведе зоналният етап на IV Национален фестивал „Пусть всегда будет солнце”. В него се включиха ученици от София-град, София-област и областите Перник, Благоевград и Кюстендил. Нашата „Смуглянка”, изпълнена от вокална група със солист Даяна Георгиева (10.г клас) и танцовата ни формация, отново спечели първото място. Ясеновци продължават участието си в националния етап на конкурса, който ще се проведе на 8 септември 2017 г. в град Казанлък.

На 28.04.2017 г. в спортна зала „Чавдар” – гр. Етрополе, се проведе интерактивен открит урок по физическо възпитание и спорт на тема „Волейбол”с ученици от 6.в клас в СУ „Христо Ясенов“ – гр. Етрополе.