Copyright 2017 - СУ "Хр.Ясенов" гр.Етрополе

Отново за учебната година

училището днес отвори своите врати

с песни, танци, смях и радост,

в сърцата с вяра, с блеснали очи...

Септември е! Петнадесети! И празник е! Едно ново начало за нетърпеливите малчугани, които за първи път ще чуят училищния звънец и ще прекрачат прага на класната стая като ученици. Начало и за най-големите, дванадесетокласниците – по пътя към зрелостта!

Дворът е изпъстрен с усмивки и цветя, вълнуват се и малки, и големи...

Областният етап на ученическoто състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – 2017 г.“ се проведе на 10 май 2017 г. в с. Долни Лозен, София. В състезанието се включиха 7 отбора от по 4 ученици. То бе открито от господин Христо Андреев – началник на РУО, София-регион, експерти от пожарната и БЧК.

На 10.05.2017 г., в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, в уютен ъгъл на училищно фоайе се проведе Нощ на литературата. Това международно събитие бе отбелязано в 12 големи български града. В нашето училище се провежда за първи път по предложение на учителите по български език и литература. Представени и четени бяха произведения от български, английски и руски автори.

На 29.04. 2017 г. в НЧ „Аура” – гр. София се проведе зоналният етап на IV Национален фестивал „Пусть всегда будет солнце”. В него се включиха ученици от София-град, София-област и областите Перник, Благоевград и Кюстендил. Нашата „Смуглянка”, изпълнена от вокална група със солист Даяна Георгиева (10.г клас) и танцовата ни формация, отново спечели първото място. Ясеновци продължават участието си в националния етап на конкурса, който ще се проведе на 8 септември 2017 г. в град Казанлък.

На 28.04.2017 г. в спортна зала „Чавдар” – гр. Етрополе, се проведе интерактивен открит урок по физическо възпитание и спорт на тема „Волейбол”с ученици от 6.в клас в СУ „Христо Ясенов“ – гр. Етрополе.