Copyright 2024 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Вестника можете да прочетете ТУК.

Ясеновци се зовем!

От първата крачка до последния час! Нашето време, през което всяка мисъл, всяка постъпка, всеки резултат е част от визитката на Средно училище „Христо Ясенов“! Време, през което преодоляваме трудности, изживяваме поуки, споделяме безценен опит, трудим се и печелим – всеки за себе си и заедно за училището.
Осъзнаваме ли как се променяме през годините, как израстваме и градим бъдещето си? Понякога се отказваме в битките на знанието, друг път изпиваме горчилката от неуспеха, но винаги продължаваме – много сме и сме различни, учениците на СУ „Христо Ясенов“, но всеки един от нас иска да бъде успешен, да открие своето място още тук, в училище, за да се подготви за годините на зрелост.
Средно училище „Христо Ясенов“ – мястото на нашето детство, на нашите ученически лудории, на приятелствата, на младежкия ни ентусиазъм и устрем, сцената на нашия талант!
Ние знаем как и можем да постигнем повече!
Нека се множат успехите ни! Нека продължим да пишем летописната страница на славата! Нека заедно вървим към върховете на живота!

Прочетете вестника ТУК.

Уважаема госпожо Манчева,

Уважаеми учители и ученици,

За мен е удоволствие да поздравя Вас и  Вашия колектив по случай патронния празник на СУ „Христо Ясенов” – Етрополе.
Убеден съм, че всички Вие следвате заветите на своя патрон Христо Ясенов с гордост, любов и самоотверженост.
Векове наред знанието е значима ценност за българския народ, оттам идва силната почит и уважение към всички, които работят в областта на науката. Вие сте наследници на поколения родолюбиви и всеотдайни радетели на българското образование.

Прочетете вестника ТУК.

Скъпи ученици,
Уважаеми родители, колеги!

Приемете моя поздрав по случай празника на СУ „Христо Ясенов” с пожелание този ден винаги да ни вълнува, да връща забравени спомени, да чертае смели пътища!
Много са датите в историята на Етрополската гимназия, които ни вдъхновяват за постигане на нови успехи! Много са летописните страници, към които се връщаме и които препрочитаме, за да помним стореното от всеки един учител и ученик!
Велико и благородно дело е създаването на училище.

 

Прочетете вестника ТУК.

Вече 71 години СОУ „Христо Ясенов“ в края на месец февруари отбелязва своя патронен празник. Седемдесет и една години история, знание и опит!

Много думи, изразяващи висока оценка, могат да бъдат изречени. Могат да бъдат изредени имената на всички директори, учители, оставили част от своя живот и творчески път тук. По-важно е обаче да се каже, че без Етрополската гимназия градът ни не би бил същият.

Нашето училище гради културно-образователната идентичност на Етрополе. То е достоен наследник на Варовитската школа, на даскал Тодор Пеев, на поета Христо Ясенов. В неговата история са вписани имената на изтъкнати учители родолюбци.

Прочетете вестника ТУК.