Copyright 2019 - СУ "Хр.Ясенов" гр.Етрополе

Уважаема госпожо Манчева,

Уважаеми учители и ученици,

За мен е удоволствие да поздравя Вас и  Вашия колектив по случай патронния празник на СУ „Христо Ясенов” – Етрополе.
Убеден съм, че всички Вие следвате заветите на своя патрон Христо Ясенов с гордост, любов и самоотверженост.
Векове наред знанието е значима ценност за българския народ, оттам идва силната почит и уважение към всички, които работят в областта на науката. Вие сте наследници на поколения родолюбиви и всеотдайни радетели на българското образование.

Прочетете вестника ТУК.

Скъпи ученици,
Уважаеми родители, колеги!

Приемете моя поздрав по случай празника на СУ „Христо Ясенов” с пожелание този ден винаги да ни вълнува, да връща забравени спомени, да чертае смели пътища!
Много са датите в историята на Етрополската гимназия, които ни вдъхновяват за постигане на нови успехи! Много са летописните страници, към които се връщаме и които препрочитаме, за да помним стореното от всеки един учител и ученик!
Велико и благородно дело е създаването на училище.

 

Прочетете вестника ТУК.

Вече 71 години СОУ „Христо Ясенов“ в края на месец февруари отбелязва своя патронен празник. Седемдесет и една години история, знание и опит!

Много думи, изразяващи висока оценка, могат да бъдат изречени. Могат да бъдат изредени имената на всички директори, учители, оставили част от своя живот и творчески път тук. По-важно е обаче да се каже, че без Етрополската гимназия градът ни не би бил същият.

Нашето училище гради културно-образователната идентичност на Етрополе. То е достоен наследник на Варовитската школа, на даскал Тодор Пеев, на поета Христо Ясенов. В неговата история са вписани имената на изтъкнати учители родолюбци.

Прочетете вестника ТУК.

70 години светлина!

70 години от излизането на важния за Етрополе Указ № 64 на Министерството на народното просвещение, с който Регентите на България приемат Наредба-закон за откриване на Пълна смесена гимназия в гр. Етрополе. Нейните първи учители и ученици я наричат с името на Рицаря на словото – Христо Ясенов. Поетът, който носи „живота на детските ласки/и звучния спектър на чудна дъга“. Поетът, чрез когото „небето говори/и пее душата на вечния бог“. „И вечно залутан в пустини безкрайни“ носи „прохлада и топли лъчи“. Поетът, през чиито очи „слънцето грее“.

Прочетете вестника ТУК.

За всички нас този ден е вълнуващ и необикновен! Празникът на нашето училище!

СОУ „Христо Ясенов” е част от миналото и настоящето на един прекрасен град – Етрополе, с който всички ние се гордеем. Иска ми се, и към това се стреми целият колектив, да сме съществена част и от бъдещето на града и България.

Въпреки промените в годините и нравите, пламъчето на българщината, възрожденският дух на предшествениците ни продължават да тлеят в сърцата ни и да разпалват в сърцата на учениците любовта към родния край и към знанията, за да се радваме на отлични професионалисти и добри хора.

Прочетете вестника ТУК.