Copyright 2023 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Отново за учебната година

училището днес отвори своите врати

с песни, танци, смях и радост,

в сърцата с вяра, с блеснали очи...

Септември е! Петнадесети! И празник е! Едно ново начало за нетърпеливите малчугани, които за първи път ще чуят училищния звънец и ще прекрачат прага на класната стая като ученици. Начало и за най-големите, дванадесетокласниците – по пътя към зрелостта!

Дворът е изпъстрен с усмивки и цветя, вълнуват се и малки, и големи...

Г-жа Емилия Моновска приканва учениците да заемат местата си по класове. Откъм столовата се появяват дванадесетокласниците, които впечатляващо дефилират към сцената – облечени са със специално изработени тениски (оранжеви  на 12. А, зелени на 12. Б-В и жълти на 12. Г клас) с надпис „Випуск 2018“. Красиво е! И предизвиква неповторими емоции...

Започва тържеството! Притихнали, всички наблюдават издигането на трибагреника. Следва посрещането на училищното знаме под звуците на Ясеновския марш. Звучат любими стихове за училището и на сцената засияват мажоретките. От танца им струи оптимизъм – неподправен и заразителен. Водещата представя гостите. Време е за поздрави.

Г-жа Мила Манчева – директор на училището, топло и сърдечно приветства ученици, родители и гости. Емоцията е неподправена и в поздравителните адреси от г-жа Милена Дамянова – председател на комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание на Република България, от народните представители от ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание Валентин Милушев, Васил Цветков и Мартин Тинчев, лично от г-н Мартин Тинчев, от г-н Димитър Димитров – кмет на Община Етрополе, от г-жа Мария Драганска – председател на комисията по просвета, култура и вероизповедание към Общински съвет – Етрополе, от проф. д-р Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД. Всички те изразяват своята вяра в силата на младостта и в опита на мъдростта и отправят сърдечни благопожелания за здраве и успехи.

В отговор на тази вяра звучат звънки школски песни и на сцената застават най-малките – треперливите им гласчета предизвикват умиление и радост. Вълнението се засилва, когато под звучите на народните ритми се появяват и малките ни танцьори.

Тържествен е и празничният водосвет за здраве, успех и благоденствие.

И настъпва най-вълнуващият миг – с песента на училищния звънец дванадесетокласниците поемат несигурните ръчички на най-малките, за да им вдъхнат увереност по пътя на знанието. Ученици и учители влизат в класните стаи.

Започва новата учебна 2017-2018 година! Да е ползотворна и успешна!

Празникът ни е споделен от приятели, родители и близки, от официалните гости:

Росица Христова – зам.-кмет на Община Етрополе

Стефан Борисов – зам.-кмет и член на Обществения съвет към училището

Цветана Милчева Толева – председател на Обществения съвет

Димитър Хаджиев – общински съветник, директор на футболна школа „Чавдар“ – Етрополе, и член на Обществения съвет

Мария Драганска – председател на комисията „Просвета, култура и вероизповедание“ към Общински съвет – Етрополе

Общинските съветници:

    Венета Гергова
    Владимир Александров
    Николай Николов
    Янка Цветкова

Членовете на Обществения съвет:

    Анита Александрова
    Людмила Петкова
    Лилия Василева
    Мариана Янева
    Милчо Милчев

Красимира Лилова – член на Училищното настоятелство

Диана Марини – експерт „Връзки с обществеността“ в „Геотехмин“ ООД

Сърдечно Ви благодарим!

Снимки от събитието вижте ТУК.