Copyright 2020 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Какво биха били Ясеновските дни без традиционната изложба, в която за поредна година ставаме свидетели на невероятния талант на нашите художници!? Светът, който ни заобикаля, се оглежда в картините им по неповторим начин – с разнообразие от цветове, форми и образи, със загадъчност и фантазия… Истинска наслада за сетивата!

За първи път тази година изложбата бе организирана като базар. Идеята е събраните средства да се използват за осъвременяване на материалната база в кабинета по изобразително изкуство на г-н Николай Георгиев. Бяха закупени девет картини на стойност 320 лв. Особено приятно ни изненадаха учениците от 6.а, 8.а, 10.а и 10.б клас, които бяха събрали пари, за да купят картини за своите класни стаи.

В изложбата се включиха и малките ученици от клуб по интереси "Обичам да рисувам" с ръководител г-жа Галина Христова. С четка и боички те разкриват света през своя поглед. От картините им лъха неподправената детска чистота и невинност.

За приятното настроение в деня на откриването, 19.02.2019 г., допринесоха и учениците от 1.г клас, които под ръководството на своите учители г-жа Виолета Димитрова и г-жа Румяна Пенкова изпълниха песни и стихчета за магията да рисуваш и за таланта на художника.

Екипът на СУ „Христо Ясенов“ благодари на всички участници в изложбата, както и на ценителите на детското изкуство, с чиято помощ кабинетът по изобразително изкуство ще стане по-атрактивен и модерен.

Клуб "Обичам да рисувам" - галерия.

Още снимки от събитието очаквайте скоро.