Copyright 2022 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Спазвайки традицията, за пореден път ще отбележим патронния празник на СУ „Христо Ясенов”. 129 години от рождението и 93 години от кончината на нашия любим поет и патрон. В навечерието на празника се провеждат редица дейности, една от които бе и часът, посветен на Христо Ясенов, а инициатори бяха учениците от 5.в клас.

Христо Ясенов не е мит, а реална личност. Изключителен е неговият поетичен талант. Само със своя „Рицарски замък” той достига един от безспорните върхове в новата българска поезия. За Ясенов обикновено търсим силни думи и те винаги ни се струват недостатъчни. Това е така, защото думите са безсилни, за да изразят изключителната сила на неговата магнетична личност.
С невероятен плам и вдъхновение петокласниците рецитираха великолепните Ясенови стихове. Със своите блестящи изпълнения те изваяха пред гостите един прекрасен портрет на поета, портрет на една светла, кристално чиста личност, възторжена, горда. Всички ученици от класа се включиха с огромно желание и удоволствие в рецитала.
Госпожа Манчева поздрави малките рецитатори и им благодари за съвършената неподправеност, с която представиха богатата душевност и изключителния талант на нашия съгражданин.
Текст: Татяна Кацарова

Снимки от събитието можете да видите тук.