Copyright 2022 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Незабравима ще остане седмицата от 11 до 17 ноември, в която учителите Марина Събкова и Румяна Вутова и учениците Йоана Якимова и Владислав Съйков от 10.а клас, Иван Петров от 11.б клас и Диляна Милчева от 11.а клас прекараха в град Твърдошин, Словакия. Посещението бе във връзка с реализиране на проект по програма Еразъм+, КД2 „Да се подготвим за Европа“. Темата на работната среща беше „Какво трябва да знаем, за да се явим на интервю“.

Ето какво споделят участниците:

Диляна: Пътуването до Словакия беше едно от най-интересните и забавни пътувания за мен. Момичето, при което бях отседнала, ми допадна много и изградихме силна връзка помежду ни. Заниманията в училището в Твърдошин бяха интересни, грабващи и много забавни. Правихме индивидуални тестове, които определяха личността ни само с една дума. Всяка държава имаше презентация по дадена тема, което също беше много интересно. Посетихме пещера, известната дървена църква в Твърдошин, невероятния  замък  Орава и много други интересни места в Словакия и Полша.

Владислав: Научих много нови и полезни неща. Запознах се с мои връстници от Гърция, Словакия, Испания, Норвегия и Италия. Посетихме  компанията Panasonic. Запознахме се с производството, историята на компанията и нейния основател чрез презентация и филм, които бяха впечатляващи.

Йоана: Бях посрещната много топло и семейството, както и аз бяхме развълнувани от запознанството. Училището в Твърдошин е добре оборудвано, а учителите и учениците са любезни и приветливи. Научих много нови неща и усъвършенствах своя английски език. Благодаря на СУ „Христо Ясенов“ за предоставената ми възможност да открия нови приятели и да се запозная с една нова за мен страна и с нейната история и култура.

Иван: Посещението ми в Словакия беше най-незабравимото преживяване в моя живот. Там срещнах много нови приятели от различни страни. Всички бяха дружелюбни и учтиви. Момчето от Словакия, при което отседнах, е много добър, умен и забавен човек. Семейството му е грижовно и гостоприемно. С нетърпение очаквам новите ни приятели да ни посетят в България през март. Ще се погрижим и те да си прекарат така незабравимо като нас!

Екипът, работещ по проекта

Още снимки можете да видите ТУК.