Copyright 2020 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Последният учебен ден се превърна в истински празник на езика и словото. Под наслов "Аз обичам български език" осмокласниците на г-жа Петя Георгиева представиха най-добрите си работи от часовете по български език и литература през учебната година, своите малки и по-големи победи, своите открития в света на творческите изяви: разказ, ревю на книга, интерактивен плакат, мисловна карта, ловци на грешки, интерпретация чрез облак от думи, драматизация на откъс от изучена литературна творба.

Станахме свидетели на неподправени положителни емоции от постигнатото. Публиката искрено се забавляваше със закачките на водещата, а участниците откликваха на всяко нейно предизвикателство уверено и компетентно. Разбира се, предизвикателство беше отправено и към г-жа Георгиева - да не пропусне да ги изненада през лятната ваканция :). С усмивка и вълнение тя увери възпитаниците си, че е готова за поредното приключение с тях в света на езика и литературата (можете да го видите тук).

Учениците бяха поздравени от преподавателите по български език и литература Росица Кусева и Цветана Спасова. Г-жа Мила Манчева, директор на училището, пожела на тях и на г-жа Георгиева ентусиазмът им да откриват магията на словото да пребъде.

Интересни моменти от урока можете да проследите в Класна стая на Петя Георгиева.