Печат

На 27.04.2022 г. се проведе областният кръг на Националната ученическа викторина „Да запазим децата на пътя“. Ясеновци в лицето на Мартин Росенов (7.а), Стефани Овчарова (6.б), Цветелин Йотов (6.в), Ина Билева (5.б) и Огнян Билев (5.б – резервен член) с ръководител Кати Дочева се класираха на второ място само с една точка след победителите – учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Ботевград. Отборът ни обаче спечели първо място в частта „Първа долекарска помощ“, за което заслугата е изцяло на училищния ни фелдшер Галя Пешева.

Поздравления за всички участници и техните ръководители!

Състезанието е под егидата на  Министерството на образованието и науката, Министерството на вътрешните работи, Националния дворец на децата, Главна дирекция „Национална полиция” – отдел “Пътна полиция”, Съюза на българските автомобилисти и Българския червен кръст и се организира от Регионалните управления на образованието и общините. Идеята е чрез подготовката и участието си в различните етапи младите хора да  изграждат трайни умения и навици за действия в условията на пътното движение, да формират култура за безопасно поведение на пътя.

Тази година домакин на областния етап бе ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Ботевград. В него се включиха отборите на СУ „Христо Ясенов“ – гр. Етрополе, СУ „Христо Ботев“ – гр. Драгоман, и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Ботевград.

На събитието присъстваха:

Детайли: Категория: Новини | Публикувана на 28 Април 2022 | Посещения: 112