Печат

Spelling Bee Junior

На 29 и 30 март се проведе регионалният кръг на Spelling Bee Junior 2022. Ема Борисова от 4.а клас се класира на първо място и си осигури участие в националния финал, който ще се проведе на 14 май в София. Браво, Ема!

Състезанието се проведе в 16 кръга. Малките пчелички впечатлиха съдиите с изключителни знания, увереност, самочувствие и слънчеви детски усмивки.

Финалистите в Spelling Bee Junior 2022 трябва да научат още 50 допълнителни думи, за да се подготвят за националния финал. Така общият брой думи от списъка за подготовка за състезанието става 400.

Стискаме палци и желаем успех на Ема!

Spelling Bee

На 26.03.2022 г. в град София се проведе регионалното състезание по правопис на английски език Spelling Bee за ученици от 5. до 7. клас. В него взеха участие победителите от училищния кръг Рая Хусейн от 5.а клас и Кристияна Заркова от 7.а клас.

Рая се представи много добре. Повечето участници бяха ученици от 6. и 7. клас, а тя е едва в 5-ти. Рая се включва в различни състезания по английски език (в тези на Лонгман се явява на ниво за 6-ти клас – Quickmarch), но в Spelling Bee взема участие за пръв път. Езиците й се отдават много, учила е и гръцки, защото е живяла в Кипър.

В оспорваната надпревара и Кристияна показа много добри умения да спелува на английски език. С усмивка, спокойствие и увереност се пребори с шампионите от региона и стигна до пети кръг от общо шест.

Поздравления за впечатляващите знания и смелост, момичета!

Езиковите състезания стимулират интереса на учениците към английския език, помагат им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи. Поддържат състезателния им дух и са чудесна възможност за допълнителна изява.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee и Spelling Bee Junior се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ в партньорство с фондация „Америка за България” и с подкрепата на Министерството на образованието и науката и посолството на САЩ.

Марина Събкова и Мария Бърковска - учители по английски език

Детайли: Категория: Новини | Публикувана на 01 Април 2022 | Посещения: 200