Печат

Учениците и учителите от СУ "Христо Ясенов" - Етрополе, на 20 ноември отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия с редица мероприятия - дискусии, беседи, презентации, изложба на рисунки, минута мълчание в памет на жертвите, показване на безопасни маршрути за най-малките.

В актовата зала на училището се проведе среща на учениците от 11. и 12. клас с представители на Районно управление на МВР - Етрополе, пътна полиция и Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Представена беше картина, анализираща пътните инциденти в България и по-конкретно в община Етрополе, показан беше видеофилм с пострадал при пътен инцидент младеж, който е и виновен за смъртта на приятелката си. Неговата изповед трогна присъстващите и показа колко важно е да си отговорен на пътя като водач на МПС, пешеходец или просто свидетел при шофиране в нетрезво състояние. 

В памет на жертвите е необходима пълна мобилизация на усилията за изграждане на нова култура в пътното движение, основана на знания, умения и уважение между хората. Необходимо е всички ние да бъдем по-внимателни и отговорни на пътя.

Ръководството на СУ „Христо Ясенов“ - Етрополе, изказва благодарност към участващите институции и техните представители за оказаната помощ в обучението и засилването на вниманието на младите за една по-добра и безопасна култура на пътя.

Детайли: Категория: Новини | Публикувана на 17 Декември 2016 | Посещения: 2467