Copyright 2022 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

В СУ „Христо Ясенов“ екип от учители и ученици започна работа по нов европейски проект - „Устойчива екология в Европа на бъдещето“, финансиран от Европейския съюз в рамките на програма Еразъм+ и с посредничеството на Британския съвет. Международното партньорство ще продължи три учебни години и е между 12 училищни организации от Обединеното кралство, Швеция, Естония, Чехия, Полша, Унгария, Хърватия, Испания, Италия и Турция,  сред които и един турски университет.

Представители на всички тях се срещнаха в Естония на 4-дневна работна среща (10.10.2016-14.10.2016), където беше изработен план за действие през първия семестър (от общо 6) и се уточниха важни административни детайли. От наша страна се включиха г-жа Христина Калайджиева – координатор на проекта, г-жа Мила Манчева – директор на нашето училище, и г-жа Стефка Станева – учител по английски език. Те представиха училището с презентация и посетиха учебни часове в партньорското начално училище Kose-Uuemõisa Lasteaed-Kool. Домакините изнесоха кратка музикална програма пред всички гости и изиграха една незабравима футболна среща срещу учители от държавите–партньори.

Сега основна задача пред партньорите е изпълнението на планираните дейности по проекта. Всички, желаещи да проследят нашата работа, могат да го направят на страницата на нашето училище и на специално създаден за целта сайт.

Галерия със снимки можете да разгледате ТУК.

Teкст: Стефка Станева