Печат

Какво е щастието? За всеки човек то има различни измерения и отговорът на този въпрос със сигурност не е еднозначен. За екипа на СУ „Христо Ясенов“ щастието е свързано с мисията да подкрепя и развива потенциала на младите хора, да вдъхновява, да дава крила… на идеите и мечтите!

Нашите талантливи музиканти вече имат своите крила благодарение на Предизвикателството Музика - поредната реализирана инициатива от юбилейната програма на Етрополската гимназия.

Голямата сцена в НЧ „Тодор Пеев – 1871“ заблестя от звезди – рок банди, пианисти, певци. И изпълненията сякаш наистина се предизвикваха – лиричните пиеси на пианото и хардрока, любими български и английски поп и рок песни, Ясеновци и гостите, вече известните от „Гласът на България“ Симона Загорова и Никол Тодорова. Водещите Симона Борисова – председател на Ученическия съвет, и Кристиян Григоров – бивш възпитаник на гимназията, почетен гражданин на Етрополе, известен със своите музикални участия в редица благотворителни концерти, автор и водещ в онлайн радио Брайл FM, предизвикваха публиката да аплодира бурно изпълненията. И то напълно заслужено!

Утре живей, утре бъди …, с нова мечта, с нова надежда …! от сърце ни пожела Кристиян Григоров. И в заключение… пак от неговата песен… Вечер - пълна с нежност, вечер - пълна с вяра, вечер - пълна с обич!

По идея на Обществения съвет към училището и с активното му съдействие тази музикална вечер постави началото на благотворителна кампания за набиране на средства за осъвременяване на отоплителната система в гимназията. Екипът на СУ „Христо Ясенов“ и Ученическият съвет подкрепят идеята с ясното съзнание, че заедно днес създаваме бъдещето!

Събраната сума от инициативата е 3675 лв. С допълнителни лични дарения тя нарасна на 4118 лв. Благодарим Ви за съпричастността!

Галерия

Детайли: Категория: Новини | Публикувана на 05 Март 2020 | Посещения: 1684