Печат

 

От 25 до 27 ноември 2016 г. в град Ловеч се проведе Национална среща на ученическите съвети и парламенти на тема „Лидерски умения и компетенции за развитие на ученическото самоуправление“. Ученическият съвет на СУ „Христо Ясенов“ бе представен от Йоана Иванова от 10.г клас.

На дневен ред бяха поставени важни проблеми в системата на училищното образование, пречупени през погледа на ученическите лидери. Някои от темите бяха свързани с лидерството, мотивацията, инициативността на учениците, правилата за говорене пред публика. Представителите на Ученическите съвети са убедени, че чрез методите на неформалното образование и на активния диалог могат да се постигнат конкретни резултати в развитието на националната ученическа мрежа, както и да се обогати опитът в сферата на ученическото самоуправление.

Важно за съвременните млади хора е развиването на всеобхватен поглед и нестандартно мислене, отстояването на собственото мнение, реализирането на структурен диалог с представители на държавните и местни органи на властта, с учителската, родителската, директорската общност и с представителни неправителствени организации.

Йоана Иванова се върна ентусиазирана от срещата и сподели: „Националната среща на ученическите съвети и парламенти в Ловеч беше едно страхотно преживяване за мен! Научих много полезни неща, които със сигурност ще използвам в бъдеще! Запознах се с интелигентни хора, с които обмених опит и идеи! След тази среща имам още по-голямо желание да бъда част от развитието на нашето прекрасно училище.“

В началото на януари по покана на СУ „Христо Ясенов“ – Етрополе, представители на Съюза на учениците в България ще гостуват в нашето училище.

Екипът на СУ „Христо Ясенов“ пожелава успех на всички бъдещи инициативи на Ученическия съвет!

Галерия

Детайли: Категория: Новини | Публикувана на 30 Ноември 2016 | Посещения: 1172