Печат

Ясеновският танцов състав (4.-6. клас) с ръководител Калинка Пушкарова завоюва три отличия в Петото фолклорно надиграване "Я тропнете, да тропнем!" - Сливница, 11.05.2019 г. Първа награда и диплома за "Най-емоционално и атрактивно изпълнение" от Международна фестивална програма "Приятели на България", медал за високи творчески постижения и грамота от Съюза на народните читалища в България. Браво!

Фолклорното надиграване „Я тропнете, да тропнем!“ по традиция се организира от Фестивална програма „Приятели на България” в партньорство с Община Сливница и Съюз на народните читалища в България. Целта е да се популяризира и развива българския танцов фолклор. Фестивалът е със състезателен характер и в него могат да участват любителски състави, школи, клубове, групи и други танцови фолклорни формации в две възрастови категории – до 16 години и над 16 години. Заплаща се такса за участие, а събраните средства се използват за благотворителни каузи. Тази година те са предвидени за обогатяване на книжно-библиотечния фонд на читалища в страната.

Екипът на СУ "Христо Ясенов" изказва своята благодарност на участниците и техните родители, както и на г-жа Калинка Пушкарова и им пожелава нови творчески успехи!

Галерия

Детайли: Категория: Новини | Публикувана на 11 Май 2019 | Посещения: 1444