Печат

Уважаеми родители, скъпи ученици! Колеги и приятели!

Добре дошли отново в любимото, нашето, красивото СУ „Христо Ясенов“! Днес – на първия учебен ден за 2018-2019 година!

За всеки ученик първият учебен ден се повтаря дванадесет години. Дванадесет години се повтаря трепетът от срещата с новото и непознатото. Дванадесет години надеждата за повече успехи и постижения е винаги с нас на този ден. С нас е и вярата, че именно в СУ „Христо Ясенов“ децата на Етрополе ще получат знанията, които заслужават – знания от учители с висок професионализъм и отдаденост на професията. Тази вяра не е безпочвена. Тя е осъзнато убеждение както във всеотдайността на педагозите и във възможностите на учениците, така и в подкрепата и доверието на родителите.

Календарът на дейностите в образованието ежегодно предлага безброй предизвикателства пред нашите деца – състезания, конкурси, олимпиади, фестивали. Не се страхувайте, момичета и момчета! Участвайте, мерете сили с вашите връстници, откривайте своето поле за изява!

Уважаеми родители, ние имаме нужда от Вашата протегната ръка, от Вашата подкрепа по пътя на знанието!

Всяка нова учебна година ни поставя нови цели, провокира ни да откриваме нови възможности. СУ „Христо Ясенов“ е училище новатор, училище на креативно мислещи хора. Ние смело поехме по пътя на иновативните практики и още преди две години получихме първия знак за иновативност от добре познатия вече на всички ни образователен сайт Уча.се. Учебната 2018-2019 година започваме с още по-голяма отговорност със званието Иновативно училище, съгласно решение на МС № 472 от 9 юли 2018 г. Първопроходци в дейностите ни като иновативно училище са учениците от втори клас и техните родители.

Екипът на СУ „Христо Ясенов“ отчита постигнатите дотук успехи с гордост и амбиция за нови!

През изминалата 2017-2018 година:

Ще изброя само последните през тази учебна година, за да връча наградите на удостоените:

Заповядайте, за да получите своите награди!

Децата на Етрополе заслужават да се обучават в модерна обстановка и със съвременни методи, да получават най-доброто, за да се изправят със самочувствие в конкуретна среда със своите връстници. За обновените кабинети изказвам нашата благодарност към родителите, които със своето участие в инициативата дадоха пример на децата ни за отношението им към училището. Доказателство за правилността на идеята е и активното включване на ученици както от 5. клас, така и от 8., 9. и 10 клас. Радост предизвиква и обновеното общежитие за възпитаниците ни от други населени места, заслугата за което е на Общинското ни ръководство в лицето на г-н Димитър Димитров.

Благодаря на всички ученици, които се трудиха упорито, за да постигнат резултатите от обучението си; на всички родители, приятели и съмишленици, на ръководството на Община Етрополе, на Обществения съвет към училището, на Училищното настоятелство – за подкрепата и доверието; на учителите, без чиито усилия и иновации резултатите ни нямаше да бъдат на висотата на изискванията на съвременното образование! Нека си пожелаем партньорските взаимоотношения на всички участници в образователно-възпитателния процес и през новата 2018-2019 година да продължат да се развиват в посока на сближаване и единомислие!

Честит празник и успешна нова учебна година!

Галерия

Детайли: Категория: Новини | Публикувана на 17 Септември 2018 | Посещения: 1068