Copyright 2022 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

На 26.09.2018 г. ученици от 9.б клас в СУ „Христо Ясенов” с класния си ръководител Мая Стаменова посетиха местното полицейско управление. Началникът на РПУ – Етрополе, главен инспектор Георги Стаменов и неговите колеги старши инспектор Димитър Дуков от „Криминална полиция“, старши инспектор Теодор Георгиев от „Охранителна полиция“, инспектор Павлин Ангелов от „Пътна полиция“ и Миглена Сиракова – инспектор „Детска педагогическа стая“ бяха изключително любезни домакини и запознаха учениците със спецификата в работата на полицейските инспектори и колко отговорна е тази професия.

След дискусията в конферентната зала момчетата и момичетата имаха възможност да разгледат сградата на полицейското управление, както и най-новия полицейски автомобил, снабден с аудио- и видеоконтрол.

Повод за посещението е предварително проведен урок на тема „Правила, отговорности и ангажименти” – част от програмата „Научи се да даряваш”, по която работят тази година учениците от 9.б клас. Програмата се изпълнява от Български дарителски форум с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“, фондация ОАК и други корпоративни спонсори. „Научи се да даряваш” е припозната и от Министерството на образованието в официално писмо за подкрепа. Деветокласниците ще участват в проекти, доброволчески инициативи и в различни каузи с обществено значение. Заниманията са интересни и вълнуващи, изискват екипна работа и имат практическа насоченост.

Сърдечно благодарим на всички служители на Районно полицейско управление – Етрополе, които ни позволиха да „погледнем“ работата им отблизо!

Текст: Мая Стаменова

Галерия