Печат

На 7 април ученици от СУ „Христо Ясенов“, членове на групите „Под слънцето всички сме равни“ и „Младши посланици на Европейския парламент“ (проект „Твоя час“) с ръководители Ралица Василева и Наталия Дочева посетиха 25 Международен великденски фестивал в Босилеград. Ясеновци бяха специални гости на Културния център в града. Там представиха техниката за рисуване на етрополските плескани яйца на местни деца.

Педагогическият съветник на училището г-жа Петя Цекова организира едно незабравимо пътуване и срещи с истински родолюбиви българи. С голямо вълнение групата поднесе венец на паметника на Васил Левски, който се намира в центъра на града. След това се отправи към светини от епохата на Възраждането – български манастир и килийно училище. Пътешествието продължи и до една старинна екоферма, намираща се високо в планината.
Навсякъде групата беше посрещната много сърдечно и гостоприемно. С малко тъга и обещания за нови срещи Ясеновци се разделиха с новите си приятели и със своя любезен домакин Горан Георгиев.

Галерия

Детайли: Категория: Новини | Публикувана на 10 Април 2017 | Посещения: 718