Печат

Денят на самоуправлението постави началото на традиционните Ясеновски дни, които през тази учебна година са от 19 до 24 февруари. Ученици заеха ръководни длъжности в Община Етрополе и в училище, някои от тях избраха да бъдат учители, помощно-административен персонал, счетоводители и хигиенисти.

Ето какво споделят Женя Живкова и Емили Маркова от 10.в клас, които изпълняваха длъжността съответно на заместник-кмет и секретар на Община Етрополе:

Денят на самоуправлението е ден, в който ние учениците взимаме властта в свои ръце. Поставяйки се на мястото на този, когото заместваме, всъщност за първи път реално осъзнаваме сериозността на това да бъдеш възрастен. Когато гледаме отстрани, ни се струва лесно, но поемайки в действителност задачите и отговорностите на нашите учители и ръководители, разбираме, че нещата не са никак прости, а точно обратното. Урокът, който научихме, е, че за да бъдеш безупречен в която и да е професия, са необходими силно желание, всеотдаен труд и постояннство.

Никол Павлова от 8.б клас, учител по български език и литература на мястото на г-жа Петя Георгиева, признава:

Денят на самоуправлението в училище наистина беше изпълнен с много и различни емоции. Изпитвах страх, притеснение, вълнение, но вложих всичко от себе си, целия си ентусиазъм и желание, за да бъда добър учител за своите връстници. Усещането беше невероятно - да се обръщат към мен с "Госпожице Павлова", да проявяват интерес към това, което преподавам, да виждам как се вълнуват заедно с мен... Неописуемо е!

Имаше, разбира се, и трудности, защото всяко дете е различно, съответно различен е и всеки клас, но аз трябваше да се справя и мисля, че успях.

Винаги съм искала да стана учител и ето, че поне за ден мечтата ми се сбъдна. Винаги съм знаела, че не всичко е "цветя и рози", но не съм и предполагала, че може да бъде толкова трудно. Но издържах!

За да си учител, трябва да си търпелив, грижовен, старателен, дори трябва да се откажеш от себе си в името на своите ученици - и да, те са твои деца. Аз няма да се откажа от мечтата си и може би един ден ще бъда достоен заместник на г-жа Петя Георгиева.

Снимките от събитието са дело на участници от клуб "През погледа на обектива" по проект "Твоят час" с ръководител Емилия Цветкова. Можете да ги разгледайте тук.

Детайли: Категория: Новини | Публикувана на 19 Февруари 2018 | Посещения: 1940