Copyright 2022 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

На 10.05.2017 г., в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, в уютен ъгъл на училищно фоайе се проведе Нощ на литературата. Това международно събитие бе отбелязано в 12 големи български града. В нашето училище се провежда за първи път по предложение на учителите по български език и литература. Представени и четени бяха произведения от български, английски и руски автори.

Полина Ботева, ученичка от 11.г клас, каза: „Тази нощ беше обикновена нощ в познатото ни училище, с познати лица… Необикновеното беше, че присъстващите успяхме да излезем от комфортната си зона, да се отпуснем и да се пренесем в друг свят – в света на изкуството! Той е различен за всички, а всъщност е един. Неописуемо е чувството да сме заедно в него. В такава "обикновена" вечер може да се превръща всяка вечер и колкото повече светове на изкуството обединяваме, толкова по-магически става този свят! Очаквам с нетърпение следващата магическа нощ в нашето "обикновено" училище.“
Мая Стаменова, учител по АЕ, написа във Фейсбук: „Отдавна не се бях чувствала толкова спокойна и в същото време заредена с много  и положителна енергия. Благодаря ти, Петя Георгиева! Благодаря и на всички, които се отзоваха на инициативата!”
Най-неусетно изминалите 90 минути! Колеги и ученици се преоткриха, размениха книги и си обещаха нови срещи, посветени на книгата и четенето!

Петя Георгиева, учител по БЕЛ

Галерия със снимки вижте ТУК.