Печат

„Късо кино без край“ – инициативата на Националния филмов център по повод Деня на българското кино – 13 януари, бе реализирана и в СУ “Христо Ясенов“ с ученици от 6.б клас и ЦДО (целодневно обучение) – 3. клас, по идея на педагогическия съветник Петя Цекова.

В час по литература учениците от 6.б клас съчетаха по интересен начин знанията си по литература и насладата от екранизирания образ на Хитър Петър в едноименния филм.

С кратка уводна беседа учениците научиха интересни подробности за прожекцията на първия български филм "Българан е галант", след което се посмяха на героите на Доньо Донев, известни като „Тримата глупаци“.

Часът продължи с прожекция на филма „Хитър Петър“ и завърши с награди за най-наблюдателните и внимателни ученици, които отбелязваха моментите във филма, когато главният герой изказваше някоя пословична мисъл, известна ни от литературните произведения, посветени на емблематичния български герой.

За учениците от ЦДО 3. клас, доброволките от 6.а клас Мария и Деяна бяха подготвили интересни въпроси и награди – изненади, свързани с прожекцията на „Тримата глупаци – рибари“ и два епизода от филми на Чарли Чаплин.

Всички участници в инициативата изявиха желание да имат и други такива часове, а Мария и Деяна въодушевено предложиха да включат в този формат и останалите ученици от ЦДО 1-ви, 2-ри и 4-ти клас.

Идеята за интерактивните часове бе реализирана със съдействието на г-жа Татяна Кацарова – преподавател по БЕЛ в 6.б клас и учителите в ЦДО 3-ти клас: Анка Радкова, Палма Стефанова и Петя Кръстанова.

Детайли: Категория: Новини | Публикувана на 09 Март 2017 | Посещения: 1616